السبت، 20 يوليو 2024

 انتبه انتبه انتبه عشان ميقطعوش منك بيض لفتره طويله 👌👌👌🥚🥚🥚👌👌👌👌🥚🥚👌👌

اول حاجه لازم تبقي فاهم أن الاملاح هي مصدر الامان للبيض إذا كان انتاج او تفقيس

اهم عنصر للاملاح العسل الاسود يعني استمرار كل 3 ايام عسل اسود معلقه كبيره علي 3 لتر مياه لمده 8 ساعات فقط

لو عرفت باقي اهميته مش هتستخدم غيره 

لازم تفتح جسم الفرخه البياضه بالخضره علي الصبح

عشان لما تيجي تاكل علفتها جسمها يمتص العناصر الهامه بسهوله كامله مفهاش تعقيدات 

خلي بالك الخضره روح الفراخ من غيرها جسم الفرخه ناشف زى الكرات أو الجرجير أو البقدونس وبلاش البرسيم بيزود الديدان

لازم تحافظ علي وزن الفرخه بخلطه اكل معينه

بالنسب كدا كيلو دشيشه وكيلو رده وكيلو علف بياض خشن 20% وكيلو عيش ناشف مطحون ونص كيلو فول كسر ونص كيلو كسب و2كيلو بطاطا خضر مبشورة

ورشه ملح طعام عليهم بسيطه

ورشه شطه حاره لتنشيط فراخك

الخميره بقي❤️ السحر تكمله كالسيوم وتوسيع مكان البيض

لو عرفت باقي اهميتها مش هتستعمل غيرها

الصدف وبرده البلط والعلف البياض دي حاجات وهميه 

التنوع في العلفه افضل بكتير 

ملحوظه مهمه

عشان توصل بفراخك بالمستوى اللي انت عاوزه يبشره عندك بيض بسرعه لازم تتبع الخطوات دي بكل دقه ضروري تاسيس الدجاجه البياضه من عمر يوم حتى وصول عمر البيض عشان ما يطولوش معاك وفي 120 يوم يشتغلوا معاك بيض تهتم ايضا بنظافه المكان والتهويه الجيده

انتظروا تأسيس الفراخ البلدى من عمر يوم مع

تربية الفراخ البيضاء فى المنزل